Пари Сен Жермен постигна важна и мъчителна победа с 3:1 при

...
Пари Сен Жермен постигна важна и мъчителна победа с 3:1 при
Коментари Харесай

ПСЖ би Монпелие, Мбапе изпусна две дузпи

Пари Сен Жермен реализира значима и мъчителна победа с 3:1 при гостуването си на Монпелие от 21-ия кръг на Лига 1. Голямата звезда на парижани Килиан Мбапе пропусна дузпа, повторното и изпълнени и добавката по-късно, а за похлупак на всичко се и контузи. ВАР не зачете две попадения на ПСЖ.

Шампионът остава водач в класирането с 51 точки в актива си, на пет пред втория Олимпик Марсилия. Монпелие е 14-и с 20 пункта.

Двубоят можеше да стартира прелестно за ПСЖ, само че вместо това началото бе кошмарно. Кристофър Юлиен извърши нарушаване в наказателното поле и парижани получиха дузпа. Зад топката застана Килиан Мбапе, чийто изстрел бе избавен от вратаря. Изпълнението бе повторено, а с него още веднъж се нагърби Мбапе, който още веднъж бе спрян от вратаря, а при добавката също се провали.

В 21-ата минута вечерта на звездния нападател стана още по-кошмарна, откакто получи травма и бе наложително сменен от Уго Екитике. В 32-ата минута с контузия излезе и Серхио Рамос, а неговото място зае Ренато Санчес.

Лионел Меси прати топката в мрежата на Монпелие в 35-ата минута. Попадението на аржентинеца обаче не бе прието поради засада.

В 47-ата минута Меси проби в наказателното поле и насочи страховит удар, който обаче мина на сантиметри от десния непряк дирек.

Пет минути по-късно Ашраф Хакими получи добър пас и с удар в горния ляв ъгъл вкара гол. Той обаче също не бе зачетен, още веднъж поради засада.

Само три минути по-късно ПСЖ въпреки всичко стигна до гол. Фабиан Руис бе негов създател, откакто откри мрежата при добавка след отразен изстрел на Ашраф Хакими.

В 72-ата минута Фабиан изведе Лео Меси самичък против вратаря, а за него не бе проблем да преквърли вратаря и да даде задатък на ПСЖ от две попадения.

Минута преди края на постоянното Стефан Мавидиди пусна към Арно Мордин на границата на наказателното поле, а той с удар в долния десен ъгъл по превъзходен метод се разписа за 1:2.

ПСЖ провежда чудесно нахлуване в добавеното време и след положителната отборна игра Уорън Заир-Емери оформи крайното 3:1 в интерес на парижани.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР